Hlavní obsah

Tři mrtví po nárazu auta do cyklistů v Pardubicích

Právo, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice
Aktualizováno

Tragické následky měla nehoda osobního automobilu a dvou cyklistů na křižovatce u Parama v Pardubicích. Čtyřicetiletý řidič Peugotu 306 zde srazil na chodníku dva cyklisty, kteří zde stáli. Řidič i oba cyklisté na místě zemřeli. Právo o tom informovala policejní mluvčí Markéta Janovská.

Foto: René Chvalina, Právo

Odtahová služba vytahuje havarovaný automobil v Pardubicích.

Článek

Nehoda se stala přibližně půl hodiny před šestnáctou. „Muž i žena stáli s jízdními koly na chodníku, když se k nim po neopatrném manévru přiřítil řidič osobního automobilu a oba srazil. Poté sám naboural do hrazení nadjezdu nad železniční tratí. Oba cyklisté i řidič automobilu na místě zemřeli,“ upřesnila Právu Janovská.

Foto: René Chvalina, Právo

Odtahová služba vytahuje havarovaný automobil v Pardubicích.

Foto: René Chvalina, Právo

Místo, kde došlo k tragické nehodě.

Náraz cyklisty odhodil a ti spadli ze zhruba 20metrového srázu. Řidič s autem vrazil do traverz a zůstal s automobilem zaklíněn v železné konstrukci. Přestože byli na místě záchranáři během několika minut, protože stanoviště záchranné služby je jen asi 300 metrů od místa nehody, už nikomu nemohli pomoci.

"Cyklistům, muži a ženě, bylo kolem 55 let, řidiči bylo 40 let," řekla ČTK mluvčí krajské policie Markéta Janovská. Podle ní nelze vyloučit zdravotní indispozici řidiče, byl zřejmě místní a křížení silnic u Parama mohl znát. Bude nařízena jeho pitva.

Auto mohlo spadnout na koleje

„Přijely sice tři posádky, ale bohužel, na místě nebylo nic k naší intervenci. Cyklisté byli na místě mrtví, řidič zahynul v autě. Vrtulník jsme ani nevolali,“ uvedl ředitel Zdravotnické záchranné služby v Pardubicích Pavel Svoboda.

Foto: René Chvalina, Právo

Policisté zasahují na místě tragické nehody v Pardubicích.

Hasiči na místě vyprostili mrtvého řidiče z auta a zajistili vozidlo, které viselo na nadjezdu u osudné křižovatky. Hrozilo zde nebezpečí, že by mohlo spadnout na kolejiště mezinárodního koridoru. Provoz na trati díky včasnému zásahu hasičů nemusel být zastaven.

Tři lidé při jedné nehodě zemřeli v tomto měsíci už podruhé. Stejný počet obětí si 8. července vyžádala srážka dodávky a osobního auta u Bezměrova na Kroměřížsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám