Hlavní obsah

Autobus u Plzně uvízl mezi závorami, za okamžik ho smetl vlak

Právo, Jindra Pašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chrást
Aktualizováno

Střet vlaku a autobusu zastavil silniční i železniční dopravu v Chrástu u Plzně. Při nehodě došlo ke dvěma lehkým zraněním. Na místě zasahují hasiči Plzeňského kraje a Českých drah, vyrozuměna je Drážní inspekce. Podle informací zůstal řidič s autobusem stát na přejezdu mezi závorami.

Článek

„Řidič autobusu MHD vjížděl na železniční přejezd v době, kdy zabezpečovací zařízení signalizovalo volno, na autobusu ale došlo k poruše a nemohl pokračovat v jízdě,“ informoval k příčině události mluvčí plzeňské policie Libor Pilař. „Cestujícím dal řidič pokyn, aby z vozu vystoupili a zhruba po půldruhé minutě došlo k nárazu vlaku,“ upřesnil s tím, že nikdo z lidí nebyl vážně zraněn.

„Lehce zraněn byl jen řidič autobusu, který sám nestačil z vozu vystoupit, a také jeden cestující ve vlaku, který v době nárazu ve voze zřejmě stál,“ doplnil vrchní inspektor Generálního ředitelství ČD pro oblast Plzeň Jaromír Kacerovský.

„Žádného zraněného jsme netransportovali,“ doplnila mluvčí záchranné služby Lenka Ptáčková.

Autobus zůstal stát na přejezdu mezi spuštěnými závorami. „Podle prvotních informací se řidiči zřejmě nepodařilo vyřadit motorovou brzdu,“ uvedl Kacerovský.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Nehoda autobusu s vlakem u Chrástu

V autobuse cestovalo šest lidí, v mezinárodním rychlíku, který směřoval z Prahy přes Plzeň do Mnichova, jich bylo 300. Ti přestoupili do osobního vlaku na Plzeň.

„Jsou mezi nimi i cizinci, kteří se dotazovali na další spojení do Mnichova,“ dodal inspektor.

Vlak vlekl autobus zhruba 50 metrů, ten zůstal zaklíněný částečně pod lokomotivou a prvním vagónem.

„O rychlosti rychlíku nechci spekulovat, byla ale zřejmě nižší, než je v místě povoleno, to je 90 km v hodině, jinak by autobus tlačil zhruba 250 metrů,“ dodal Kacerovský.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Nehoda autobusu s vlakem u Chrástu

Na lokomotivě, kde je škoda zhruba za 300 000 korun, došlo k poškození vzduchojemu pro brzdění.

Reklama

Výběr článků

Načítám