Hlavní obsah

Celníci zadrželi audi nacpané cigaretami

Právo, ape
Lovosice

Vozidlo Audi s polskou registrační značkou doslova napěchované cigaretami bez platných kolků zadržela na začátku týdne hlídka celníků při kontrole na dálnici D8 nedaleko Lovosic. Kartony se ukrývaly pod sedačkami, v odkládací přihrádce, na zadních sedadlech přikryté dekou i v zavazadlovém prostoru.

Článek

„Nakonec příslušníci celní správy napočítali rovných 1 100 kartonů cigaret a jednu krabičku k tomu, tedy 220 020 kusů cigaret označených ruskými tabákovými nálepkami,“ uvedl mluvčí ústeckého celního ředitelství Jiří Nejedlý.

Stát by jejich prodejem přišel na daních a dalších poplatcích o téměř šest set tisíc korun. Zboží bylo zajištěno a nyní je umístěno v celním skladu.

Případem se už zabývají specialisté z oddělení Organizované trestné činnosti. Zadržený 41letý Polák čelí podezření ze spáchání hned tří trestných činů; kromě porušení předpisů o oběhu zboží ve styku s cizinou a zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby také maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Cizinec se totiž v minulosti již podobné trestné činnosti dopustil a byl mu vydán zákaz pobytu na území ČR. Nyní mu hrozí až tříletý trest vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám