Hlavní obsah

Policie pátrá po tajemné Romaně, která láká z důvěřivých mužů peníze

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Šestapadesátiletý muž z Ostravy, jenž poslal více než milión korun neznámé ženě na inzerát, kterou znal pouze z fotografie, není zřejmě jediným podvedeným. Policie eviduje minimálně jednu další oběť této ženy. Informovala o tom ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Článek

Už v únoru policie informovala o případu osamělého muže z Ostravy, který se na inzerát seznámil s jistou Romanou, která mu poslala svou fotografii. Přestože ženu nikdy v životě neviděl ani neslyšel, postupně jí poslal více než milión korun na vyřízení dědictví.

„Neznámá žena pomocí krátkých SMS tvrdila, že brzy získá dědictví po matce, ale potřebuje půjčit peníze, neboť dědictví je dosud blokováno. Muž neznámé nejprve zaslal své úspory a vzhledem k vysokým nárokům si později sjednal čtyři různé úvěry, aby ženě vyhověl,“ tvrdí policejní mluvčí.

Peníze ženě posílal buď poštou, anebo je předával přes prostředníka. Kriminalistům se nyní podařilo zjistit místo, kde se údajný prostředník v Ostravě zdržoval. Na adrese zastihli 42letého muže, který tvrdí, že nechal u sebe po nějakou dobu bydlet údajného Romanina otčíma a pomáhal mu.

„Muž následně kriminalistům sdělil, že také on zaslal neznámé Romaně různé částky, celkem ve výši 145 000 korun,“ uvedla mluvčí s tím, že s ženou se tento muž také seznámil na inzerát a kromě finanční pomoci nabídl ubytování také jejímu údajně nemocnému otčímovi.

„Tento muž, který měl přebírat v některých případech peníze od prvního poškozeného, bydlel u druhého poškozeného zhruba rok a půl,“ dodala Holčáková. Policie nevylučuje, že podvedených mužů je více.

„Žádáme případné další poškozené, aby nás kontaktovali na lince 158 nebo na kterékoliv policejní služebně. Dále žádáme případné svědky, kteří poznají neznámou Romanu na fotografii, aby nám informaci k její totožnosti rovněž sdělili,“ dodala Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám