Hlavní obsah

Zloděj sebral pražským záchranářům přístroje za milión

Novinky, Petr Nový
Praha

Policie se od pátku zabývá noční krádeží, při které zloděj ukradl ze vzdělávacího centra pražské záchranné služby dva přístroje za milión korun. Jedná se přitom o specifická zařízení používaná výhradně odborníky.

Článek

Učebnu Vzdělávacího centra pražské záchranné služby navštívil zloděj v noci. Uvolnil bezpečnostní mříž a ze skříně odcizil dva zdravotnické přístroje používané pro defibrilaci, monitorování křivky srdečních a dalších funkcí.

„Přístroje byly využívány při odborných školeních zdravotníků a jako nutná záloha provozu přednemocniční neodkladné péče. Další přístroje Vzdělávací středisko k dispozici nemá. Jeden z nich byl navíc předmětem zápůjčky od autorizované dodavatelské a servisní firmy,“ uvedla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Vzniklá škoda dosáhla přibližně miliónu korun. „Přitom tyto zdravotnické přístroje jsou určené výhradně pro použití odborníkem, vyrábí se v malých sériích, každý má své evidenční číslo a podléhají z podstaty svého použití pravidelným servisním kontrolám,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám