Hlavní obsah

Postiženého muže o berlích sledovali lupiči z centra, na kraji Prahy ho napadli

Novinky, Petr Nový
Praha

Od letošního ledna vyšetřují pražští kriminalisté napadení tělesně postiženého muže. Na svědomí ho mají dva dosud neznámí pachatelé, po kterých policie intenzivně pátrá. S žádostí o pomoc se nyní obrací na veřejnost.

Článek

K přepadení došlo 6. ledna asi čtvrt hodiny před jednou hodinou ráno v ulici Na Jelenách v Praze 4, u autobusové zastávky U dálnice. K 34letému muži o berlích přistoupili dva neznámí mladíci, jeden z nich jej požádal o cigaretu.

„Přitom do něj začal strkat a několikrát ho udeřil do obličeje. Chytil jej za krk do kravaty a vyzval jej, aby byl zticha. Druhý z pachatelů mu sebral peněženku s platební kartou, hotovostí více než 11 tisíc korun a třemi stříbrnými náramky. Pak z místa utekli, napadení se obešlo bez zranění,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Z I.P. Pavlova až na Jižní Město

Muže o berlích si pachatelé předem vytipovali, a to nejspíš u zastávek hromadné dopravy na I.P. Pavlova v Praze 2, kam dotyčný přijel tramvají ze Smíchova. Odtud pokračoval metrem na Opatov a odjel autobusem č. 177 do ulice Na Jelenách, kde vystoupil.

Kriminalistům se podařilo získat záběry z kamerového systému v metru. Zachyceni jsou na nich dva muži a jejich třetí společník, který celé přepadení pravděpodobně sledoval zpovzdálí. Policisté nyní po všech třech pátrají. Popis mají ale pouze u dvou těchto mladých mužů.

Popis útočníků:

První z útočníků, který muže fyzicky napadl, je muž ve věku kolem 30 let, vysoký přibližně 190 cm, oblečený do bleděmodré bundy s kapucí staženou přes obličej.

Ten, který přepadeného prohledával, je mladík ve věku kolem 20 let, tmavých, velmi krátce střižených vlasů, vysoký přibližně 170 cm, oblečený do tmavých kalhot a modrobílé péřové bundy.

Oba měli hovořit ruským nebo ukrajinským přízvukem, je ale také možné, že se jedná o Čechy, kteří cizí přízvuk pouze předstírali. Jakékoliv informace o identitě útočníků přijmou kdykoliv operátoři na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám