Hlavní obsah

Posádka havarovaného BMW byla HIV pozitivní, záchranáři musí na vyšetření

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Velmi nepříjemnou dohru pro záchranáře má úterní tragická nehoda u Dobřan na Plzeňsku, kde po srážce osobního automobilu s autobusem zemřeli dva muži a jedna žena. Hasiči, zdravotníci i policisté, kteří přišli do styku s mrtvou posádkou vozidla BMW, se musejí podrobit vyšetření. Podle informací Práva jsou všichni tři mrtví evidováni jako HIV pozitivní.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Následky tragické dopravní nehody u Dobřan.

Článek

"Takovou informaci jsme dostali, ale v tuto chvíli ji nemáme ještě stoprocentně potvrzenou," řekl Právu ve středu večer Libor Pilař z policejního ředitelství Plzeň-jih.

Lékař, který prováděl pitvu obětí, podle informací Práva zjistil, že všichni tři jsou uvedeni v registru HIV pozitivních.

Z jiného zdroje Právo zjistilo, že si už někteří hasiči, kteří u nehody zasahovali, nechali vzít krev na rozbor. Týkalo se to hlavně těch, kteří se poranili o jehly na injekčních stříkačkách, jež se povalovaly ve vozidle. Všichni tři mrtví byli totiž narkomani.

Protilátky proti HIV lze v krvi prokázat až zhruba dva měsíce po potenciální nákaze.

Ohroženi mohou být i řidiči, kteří se snažili posádku auta oživit ještě před příjezdem záchranky a s těly manipulovali bez rukavic. Ty by měla nyní kontaktovat policie.

Řidič BMW jel velmi nebezpečně

Nehoda se stala v úterý ráno na výpadovce z Plzně směrem na Klatovy nedaleko Dobřan. Autobus se zde srazil s autem značky BMW, v němž zahynuli tři lidé. Srážku zřejmě zavinil řidič osobního vozu, který jel velmi nebezpečně a riskantně.

Tragédie na silnici - tři mrtví při nehodě u Dobřan Video: Patrik Biskup, Právo

V autobuse se zranili čtyři lidé. Podle svědků jel řidič osobního auta neopatrně už před osudným okamžikem, po silnici kličkoval a v jeden okamžik pravděpodobně usnul. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám