Hlavní obsah

Brutálně týranému chlapci z Brna mohou lidé finančně pomoci

Novinky, coe

V souvislosti s otřesným případem týrání sedmiletého Dominika z Brna, na který upozornila média v úterý, se mezi čtenáři Novinek zvedla velká vlna solidarity a ochoty malému chlapci pomoci. Nadace Naše dítě zareagovala založením bankovního účtu, na který lidé mohou posílat své příspěvky.

Článek

„Dohodli jsme se se zařízením, ve kterém se nyní chlapec zotavuje, že umožníme všem hodným lidem, kteří chtějí přispět na léčebné pobyty, terapeuty a psychology pro chlapce, zasílat finanční příspěvky na transparentní účet Nadace Naše dítě,“ napsala Novinkám Markéta Sodomková z nadace.

Číslo účtu, kam je možné zasílat finanční příspěvky:
60666066/5500
Sbírka bude ukončena 11. února 2011. Peníze zaslané po tomto datu budou použity na pomoc dalším ohroženým dětem.

Případ týraného chlapce, na který upozornil orgán sociální péče, začal před několika dny projednávat Městský soud v Brně. Vyšetřovatelé zjistili, že Dominik byl každodenně trápen hladem a těžko představitelným mučením.

Jeho otec jej často bil řemenem, vařečkou i pěstmi. Do bot a na paty mu lepil připínáčky, chlapec pak musel v bolestech hodiny běhat a skákat po pokoji. V době, kdy byl tento případ děsivého týrání objeven, vážil Dominik při výšce 102 centimetrů pouze 13,5 kilogramu, což odpovídá hmotnosti čtyřletého dítěte. [celá zpráva]

Chlapec byl po odebrání rodičům, kterým za týrání hrozí osm let vězení, hospitalizován a později předán do péče dětského domova.

„V současné době je místo, ve kterém se chlapec zotavuje, tajné, je to z důvodu obavy o velký mediální nátlak na již takto zasaženého chlapce. Nadace plně chápe a respektuje přání ústavu, a proto v současné době bohužel není možné zasílat chlapci hračky a další materiální potřeby,“ doplnila Sodomková.

Reklama

Výběr článků

Načítám