Hlavní obsah

Policie zveřejnila portréty mužů, kteří na jihu Moravy obtěžovali děti

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

V uplynulých několika dnech přijali jihomoravští policisté celkem 13 oznámení o útocích neznámých mužů, kteří se snaží vlákat děti do osobního auta nebo je pronásledují. Na základě získaných informací se policistům podařilo získat popisy dvou podezřelých mužů.

Článek

Oznámení přišla ze všech koutů kraje a cílem se nejčastěji stali školáci ve věku od šesti do 13 let.

Na Hodonínsku měl děti do auta lákat muž ve věku mezi 30 a 40 lety, černých kudrnatých vlasů, který má nad pravým okem červenou skvrnu. Muž mluví česky a v době útoku měl na sobě černou koženou bundu s červenými pruhy na rukávech.

Břeclavskem zase obcházel muž ve věku mezi 36 a 40 lety s hnědýma očima a černými krátkými vlasy, navíc s tmavým knírem pod spodním rtem. Oblečen byl v tmavé bundě a měl červenou šálu.

„Zveřejněné informace by měly být také impulsem pro rodiče. Je stále vhodné děti z preventivních důvodů informovat o možném nebezpečí, současně však není na místě vyvolávat masovou hysterii,“ řekla policejní mluvčí Andrea Straková.

Jakékoliv konkrétní a nezprostředkované informace, které by mohly kriminalistům pomoci při pátrání po podezřelém muži, mohou lidé sdělit na telefonním čísle 974 625 940, 974 621 326 nebo lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám