Hlavní obsah

Muž v Ostravě týral družku, přelomil o ni tyč

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Tahání za vlasy, rány tyčí a vražedné výhrůžky zažila den před letošním Štědrým dnem sedmadvacetiletá žena z Ostravy. O čtyři roky staršího násilníka policisté vykázali na 10 dní z domu a stíhají ho za týrání osoby žijící ve společném obydlí, vydírání a nebezpečného vyhrožování.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K útoku došlo ve čtvrtek 23. prosince večer. „Muž měl fyzicky napadnout ženu takovým způsobem, že ji zranil. Doba léčení zranění není dosud stanovena,“ sdělila ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Agresivní opilec tahal ženu za vlasy, několikrát ji udeřil tyčí přes ruku, a to tak silně, až se tyč zlomila. Nakonec rozlil po bytě neznámou látku a vyhrožoval zapálením. „Ženě se podařilo přivolat policisty, a zatímco ona putovala k ošetření do nemocnice, muže policisté zadrželi a eskortovali k vystřízlivění,“ dodala mluvčí.

K útokům na ženu mělo podle zjištění kriminalistů docházet několik let. Muž ji napadal, urážel a opakovaně jí vyhrožoval. „Po napadení žena většinou nevyhledala lékařskou pomoc, a pokud už musela být pro charakter zranění ošetřena, nedala souhlas s trestním stíháním druha,“ vysvětlila Holčáková s tím, že zásadní roli sehrál zřejmě strach, stejně jako v obdobných případech domácího násilí.

Policejní komisař podal návrh na vzetí obviněného do vazby, muži hrozí trest odnětí svobody od dvou do osmi let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám