Hlavní obsah

Úředníci našli na radnici týraného rotvajlera s řetězem vrostlým do krku

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

V ostravském psím útulku skončil v minulých dnech opuštěný čtyřletý kříženec rotvajlera, kterého našli úředníci přivázaného uvnitř budovy radnice ve Slezské Ostravě. Veterinář při prohlídce zjistil, že má do krku vrostlý tenký řetěz a pod ním hlubokou hnisající ránu.

Foto: Městská policie Ostrava, Právo

Týraný pes poté, co mu lékaři odoperovali z krku řetěz

Článek

Evidentně zubožené a silně zapáchající zvíře uvázal dosud neznámý člověk na chodbě radnice ve středu odpoledne. „Naši úředníci si toho všimli těsně před koncem pracovní doby. Pes byl přivázán na třímetrovém řetězu na kliku dveří od záchodu a šel z něj strach. Úředníci se kolem něj báli odejít domů. Pes strašně páchl, byl agresivní, silně zanedbaný a vyděšený,“ řekla mluvčí radnice Marie Stypková s tím, že úředníci dali zvířeti vodu a zbytky od svačin a museli pak čekat na strážníky městské policie.

Ti dorazili za necelou hodinku a ani oni neměli odvahu psa odvázat. „Chybělo jakékoliv označení, které by pomohlo dohledat majitele. Strážníci přivolali na místo pracovníka odchytu a ten pejska převezl do útulku v Ostravě-Třebovicích. Zde pak čekalo pracovníky útulku nemilé překvapení, které na první pohled nebylo vidět. Při prohlídce psa zjistili, že ten má kolem krku uvázaný tenký řetěz, pevně zajištěný drátem. Řetěz byl již vrostlý do masa a hluboká krvavá rána pod ním hnisala,“ uvedla mluvčí městské policie Vladimíra Zychová.

Psa ošetřil veterinář a nyní zvíře čeká v kotci na případného nového majitele. „Léčení bude trvat pravděpodobně několik týdnů. Po zotavení pejska se útulek pokusí najít mu nového pána, který se o něj postará lépe než ten předchozí,“ dodala Zychová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám