Hlavní obsah

Dva muži zemřeli v opelu po srážce s dodávkou u Jičína

Právo, Vladislav Prouza
Jičín
Aktualizováno

Dvojici mrtvých si v pondělí o půl osmé ráno vyžádala tragická nehoda na silnici mezi Jičínem a Turnovem. Řidič vozu Opel Vectra vjel z doposud nezjištěných příčin v pravotočivé zatáčce do protisměru, kde se střetl s protijedoucí dodávkou Fiat Ducato. Střet obou vozidel nepřežila dvoučlenná posádka opelu, šofér dodávky skončil se středně těžkými zraněními v nemocnici.

Článek

„Oba muži z opelu utrpěli zranění, jimž na místě nehody podlehli. Alkohol byl u řidiče fiatu vyloučen dechovou zkouškou. Okolnosti a míra zavinění tragické nehody jsou předmětem dalšího vyšetřovaní,“ sdělila jičínská policejní mluvčí Hana Klečalová.

Nehoda se odehrála kousek za obcí Kněžnice v poměrně ostré pravotočivé zatáčce. Místo ošetřené v obou směrech omezenou sedmdesátikilometrovou rychlostí patří mezi nejrizikovější úseky hlavní spojnice z Jičína na Turnov.

Opel, jehož řidič zřejmě klasicky ztratil v zatáčce nad vozem kontrolu, vylétl do protisměru, kde se navíc v kritickém okamžiku mírně přetočil. Náraz posléze směřoval do jednoho z nejzranitelnějších míst osobního vozu - do předních dveří spolujezdce. „Nešlo o čelní střet,“ upřesnila Klečalová.

Úsek, kde došlo k tragické nehodě, policie načas uzavřela. Na frekventované spojnici se tvoří mnohakilometrové kolony čekajících aut. Charakter místa nehody totiž nedovoluje volit žádnou objízdnou trasu.

„Počítáme, že úplná uzavírka potrvá do devíti hodin dopoledne, odkdy by měl být zprovozněn alespoň jeden jízdní pruh. Okolo desáté hodiny předpokládáme obnovení plného provozu v obou směrech,“ upřesnila Klečalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám