Hlavní obsah

Muž na Ostravsku ukrýval 20 tun armádní pyrotechniky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Policie nalezla poblíž vesnice na Ostravsku velké množství vyřazené armádní pyrotechniky. Byla ukryta v hospodářských budovách, podle odhadů množství výbušnin činilo až 20 tun. Informovala o tom TV Nova. Kromě Vojenské policie případ vyšetřují také kriminalisté, zkoumá se, odkud vojenský materiál pochází.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Vojenská policie na sklad přišla, když na internetu objevila muže, který nabízel zvláštní pyrotechniku na oslavy nebo bojové hry, bylo si prý možné u něj objednat téměř cokoliv.

Kriminalisté muže vypátrali ve vesnici se 700 obyvateli, výbušniny ukrýval ve stodolách se senem, uhlím a dřevem. Nalezenou pyrotechniku musela odvézt dvě nákladní auta, mezi předměty byly podle Novy například světlice s několikakilometrovým doletem, které mohou vyvinou žár až 2000 stupňů Celsia.

"Případný požár by byl nekontrolovatelný a těžko uhasitelný," řekl vojenský pyrotechnik. Podle policistů část výbušnin patřila české armádě a patrně měla být zlikvidována v civilním sektoru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám