Hlavní obsah

Za týrání syna si matka odpyká 32 měsíců, opařila ho ve vařící vodě

Právo, Novinky, Petr Kozelka, Petr Nový
Brno

Ženě, která týrala a nepřiměřeně přísně trestala svého syna, potvrdil ve čtvrtek brněnský krajský soud trest ve výši 32 měsíců. Ten si odpyká ve věznici s dozorem. Matka dítěti například opařila nohy v horké vodě, chlapec si ponese celoživotní následky.

Článek

Odvolací soud svým verdiktem zmírnil režim výkonu trestu. Brňanka syna často bila, nadávala mu, nedávala mu dostatečně najíst a málo ho přebalovala. Soudy její chování kvalifikovaly jako ublížení na zdraví a týrání svěřené osoby.

Žena se čtvrtečního jednání soudu nezúčastnila, její obhájce Milan Kružík se snažil zpochybnit svědectví, důkazy a hodnocení znaleckého posudku. Podle něj bylo dokazování nedostatečné, státní zástupce byl ale proti.

Matka se o svého syna špatně starala, příliš ho trestala a požadovala poslušnost výrazně vyšší, než je úměrná věku dítěte. Po bití chlapci na těle zůstaly podlitiny, nejméně v jednom případě zalepila chlapci ústa páskou. Před dvěma lety pak chlapce postavila do vany s vařící vodou a opařila mu nohy.

Podle ženiny verze si dítě způsobilo popáleniny samo, to však znalci popřeli. Jeho babička dlouhodobě na týrání upozorňovala, sociální pracovníci však nemohli najít důkazy o takovém jednání matky dítěte.

Až po opaření ve vaně úřady přistoupily k odebrání dítěte. Chlapec se musel podrobit sérii plastických operací, nyní je v péči babičky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám