Hlavní obsah

Opilý exděkan Zachariáš jel v protisměru

Právo, pab
Plzeň

Nebyla to běžná kontrola, ale jízdou v protisměru na sebe upoutal pozornost policejní hlídky bývalý děkan plzeňské právnické fakulty Jaroslav Zachariáš spojovaný s aférou kolem rychlostudentů a podivně udělovaných titulů prominentům. Jak Právo v úterý jako první informovalo, policisté jej v noci na sobotu zastavili na Jateční třídě v Plzni a v dechu mu naměřili 2,5 promile alkoholu.

Foto: Petr Eret, ČTK

Exděkan právnické fakulty ZČU Jaroslav Zachariáš

Článek

„Osmapadesátiletý řidič Škody Octavie odmítl odběr krve a také podepsat protokol o dechové zkoušce,“ řekla mluvčí policie Simona Čejková. Zachariáš souhlasil pouze s odběrem moči, jejímž rozborem je obsah alkoholu v těle obtížně prokazatelný a průkazný je pouze při testech na drogy a další psychotropní látky.

„Celou věc policisté zatím kvalifikovali jako podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Čekáme na výsledek laboratorního testu vzorku moči.,“ doplnila Čejková.

Sám Zachariáš se k inkriminované jízdě nechtěl vyjadřovat. „Nemám k tomu co říci,“ uvedl na dotaz Práva.

Na další otázku, proč odmítl podepsat protokol o dechové zkoušce a nesouhlasil s odběrem krve, uvedl, že nic takového se nestalo. „Všechno je v pořádku,“ řekl a zavěsil telefon.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám