Hlavní obsah

Na Sázavafestu zpívala Marta Kubišová

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kácov

Desátý ročník Sázavafestu navštívila v pátek v podvečer Marta Kubišová. Přijela představit slavné i nové písničky své hudební kariéry a publikum ji přijalo jako váženého hosta, s nadšením.

Foto: Profimedia.cz

Zpívající Marta Kubišová na archivní fotografii

Článek

„Nedávno jsem zpívala na festivalu Colours Of Ostrava a na Sázavafestu bude program podobný,“ řekla Kubišová před svým vystoupením. „Koncert bude smíchaný ze skladeb z našeho nového programu, který se jmenuje S nebývalou ochotou, a starších osvědčených skladeb. Vystoupení na tomto festivalu je pro mě novinka, ještě jsem tu nebyla. Velice se mi tu ale líbí.“

Řekla také, že je přesvědčena o tom, že ji mladé festivalové publikum rozumí. „Necpu mu ale své životní příběhy a zkušenosti. Zpívám, zbytek si musí objevit samo,“ dodala Kubišová.

Na festivalu nepršelo

Zatímco na mnoha místech České republiky ve čtvrtek pršelo, v Kácově na Kutnohorsku nikoli. Návštěvníci tak v klidu mimo jiné vzpomínají na první ročník festivalu, který se konal v roce 2001 v Týnci nad Sázavou.

Michal Hrůza připomněl tehdejší vystoupení skupiny Ready Kirken, které byl členem, skupina Blue Effect zase několika okamžiky svého koncertu formaci Walk Choc Ice, která už dnes neexistuje, nicméně zpěvák Honza Křížek je členem dnešního Blue Effectu. Vystoupila i formace Polemic ze Slovenska, která se akce tenkrát zúčastnila. Na večer byly nachystané koncerty Monkey Business a Tata Bojs.

Pořadatelé oznámili, že v sobotu nevystoupí zpěvák Dan Bárta, a to kvůli onemocnění hlasivek. „Dostal jsem zánět pravé hlasivky a pořád to není vyléčené. Moje foniatrička mi doporučila, abych vystoupení neabsolvoval, protože hrozí, že se problém stane chronickým. Jelikož chci ještě alespoň dvacet let zpívat, rozhodl jsem se koncert na Sázavafestu zrušit. Omlouvám se a těším se na shledanou příští rok,“ řekl Novinkám Bárta.

Kubišová se kvůli omluvě Vondráčkové odvolá

Kubišová v pátek před vystoupením Právu sdělila, že se odvolá proti rozhodnutí Městského soudu v Praze.

Ten ve čtvrtek rozhodl, že se musí ve vysílání ČRo Radiožurnálu omluvit Heleně Vondráčkové za větu, že spolu vedou spor o dva milióny korun kvůli výrokům na chodbě soudu. [celá zpráva]

„Zcela určitě se odvolám. Po domluvě se svým právním zástupcem. Byl z toho velmi překvapen, rozsudek Městského soudu ho zaskočil,“ řekla Kubišová.

Reklama

Výběr článků

Načítám