Hlavní obsah

Chlapec skočil pro tonoucího kamaráda a sám se utopil

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Tragický konec měla v neděli cesta z fotbalu pro skupinu mladíků v Ostravě. Po sportovním zápolení se rozhodli vykoupat v řece Ostravici. Jeden z nich se ale začal topit. Když pro něj kamarád skočil, sám utonul. Původně tonoucímu chlapci se nakonec podařilo dostat na břeh.

Článek

„Jeden z mladíků se topil a volal o pomoc. Na to reagoval jeho kamarád, který pro něj skočil do řeky, ale voda ho stáhla pod jez. Prvnímu tonoucímu se podařilo dostat ke kládě a udržet se na hladině, jeho zachránce však zmizel pod hladinou,“ řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

„Starší z chlapců chtěl vyzkoušet sílu zdejšího jezu, před vtáhnutím pod hladinu jej zachránila plovoucí kláda a pak hasiči,“ doplnil mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Záchrana tonoucího člověka na SlapechVideo: Novinky

Po mladším chlapci pátrali policisté spolu s policejními potápěči několik hodin. Jeho tělo našli odpoledne asi dva kilometry od jezu poté, co Povodí Odry snížilo průtok v řece.

V krátké době jde v Ostravě již o druhou obdobnou událost. 17letý mladík, který se topil na koupališti 23. července, zemřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám