Hlavní obsah

Dívka na kole narazila do dalšího cyklisty a zemřela

– Ostrava • Aktualizováno
Právo, plk

Dvacetiletá cyklistka nepřežila v úterý večer v Ostravě-Hošťálkovicích srážku s devatenáctiletým mladíkem, který jel na kole vedle ní. Utrpěla vážné poranění hlavy a na místě mu podlehla.

Foto: , Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala na jedné z hošťálkovických křižovatek zhruba deset minut před 21. hodinou. „Ke střetu došlo z dosud nezjištěných příčin,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla byla dívka po nehodě v bezvědomí a nedýchala. „Svědci proto ve spolupráci s operátorem zahájili telefonicky asistovanou resuscitaci. Podle jeho pokynů poskytli mladé ženě pomoc a až do příjezdu záchranářů prováděli oživovací pokusy,“ popsal s tím, že zasahující lékařka po příjezdu na místo zjistila, že pacientka stále nejeví žádné známky života. „Při pádu utrpěla vážné poranění hlavy a mozku. Záchranáři pokračovali v započaté resuscitaci za pomoci přístrojové techniky a léků,“ dodal Humpl. Jenže jejich snaha trvající 45 minut dívce život nezachránila.

Policejní komisař nařídil provedení soudní pitvy zemřelé. „Cyklista neutrpěl při střetu žádná poranění, pro jeho aktuální psychický stav byl však převezen posádkou rychlé záchranné služby do specializovaného zdravotnického zařízení,“ informovala Holčáková.

Potvrdila, že policejní komisař již zahájil úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám