Hlavní obsah

Motorkář srazil ženu na zastávce MHD

Právo, Jiří Falout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Na zastávce městské hromadné dopravy v Českých Budějovicích srazil v sobotu krátce po 14. hodině motorkář ženu, která zde pravděpodobně čekala na autobus. Oba záchranka převezla do nemocnice.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Ženu stojící na zastávce srazil neopatrný motocyklista. Ilustrační foto

Článek

„Motorkář jel na Pražské třídě a zřejmě nezvládl řízení, motorka se mu roztančila a on vjel do zastávky, kde srazil ženu. Příčina nehody je ale stále v šetření. Rozsah zranění, ani zda mohl při nehodě sehrát roli alkohol, nemám zatím k dispozici,“ řekla v sobotu odpoledne Právu jihočeská policejní mluvčí Lenka Heřmanová.

Pražská třída je v Českých Budějovicích páteřní čtyřproudovou komunikací, která přivádí dopravu do centra města ve směru od Prahy. Sbíhá se tu hned několik linek MHD. Je rovná a několik kilometrů dlouhá. Svádí proto k rychlé jízdě.

„Pokud jel na Pražské třídě rychle, tak jednoznačně hazardoval hlavně se životy ostatních, což se také ukázalo. Tato ulice je pro množství přechodů, semaforů a křižovatek velmi zrádná a vyžaduje obezřetnou jízdu,“ řekl Právu jeden z českobudějovických motorkářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám