Hlavní obsah

Na přejezdu u Chuchle se srazil rychlík s bagrem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ke srážce rychlíku s bagrem došlo v pátek ráno u přejezdu u Velké Chuchle. Na místě jsou dva lehce zranění. Mluvčí Českých drah Radek Joklík uvedl, že uzavřena je jedna z kolejí. Vlaky nabírají zpoždění v řádu desítek minut. Spoje místem nehody projíždějí sníženou rychlostí.

Článek

Nehoda se stala krátce po sedmé hodině na trati mezi Krčí a Radotínem. Nehoda se sice stala u přejezdu, bagr však nevjel na koleje ze silnice, ale pracoval u trati nad propustí. "Při práci se otočila jeho lžíce nad trať v okamžiku, kdy projížděl vlak," uvedl Jan Kučera z Drážní inspekce.

Poranění utrpěli dva muži, kteří byli v době srážky v bagru. Čtyřiapadesátiletý muž má pohmožděnou krční páteř a otřes mozku, sedmatřicetiletý muž vyvázl s tržnou ránou na hlavě. Oba skončili v motolské nemocnici.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Bagr pracoval u trati, ve chvíli, kdy projížděl vlak, otočil lžíci nad koleje

"Ve vlaku se nikdo nezranil," řekla mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Srážka zkomplikovala provoz na trati ve směru na Beroun a Plzeň. Nesjízdná je sice pouze jedna kolej, nicméně vlaky začaly nabírat zpoždění v řádu desítek minut.

Čtyři osobní spoje mezi Hlavním nádražím a Radotínem vůbec nepojedou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám