Hlavní obsah

V Brně sjel autobus s lidmi ze stráně a skončil v jiné ulici

Právo, Novinky, Petr Nový, Jan Trojan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Linkový autobus sjel v pátek odpoledne ze srázu v Rebešovické ulici v Brně - Chrlicích. Neštěstí si podle prvních informací vyžádalo osm zraněných včetně řidiče. Podle tiskové mluvčí Dopravního podniku města Brna Hany Pohanové to byly oděrky a škrábance.

Článek

Dopravu v okolí nehody usměrňují dopravní policisté a městští strážníci. "Na místě zasahují hasiči, kteří vyprošťují cestující z autobusu," řekla odpoledne mluvčí brněnské městské policie Denisa Kapitančíková.

Foto: Jan Trojan, Právo

Autobus v Brně sjel ze stráně.

Autobus podle Pohanové přejel svodidla a převrátil se ze svahu na silnici, kde se zastavil na zaparkovaných vozech. V autobusu mělo cestovat osm lidí.

Foto: Jan Trojan, Právo

Havarovaný autobus v Brně

K neštěstí došlo na suché silnici v mírné levotočivé zatáčce. Jeden ze svědků řekl Novinkám, že řidiči autobusu vjelo náhle do cesty vozidlo v protisměru, jeho řidič však ujel. Šofér autobusu strhl volant a již nestačil vybrat vybočení zpět.

Foto: Jan Trojan, Právo

Havarovaný autobus v Brně

Přejel nízká svodidla a spadl asi z třímetrového srázu na pět zaparkovaných aut. „Já jsem těsně před nehodou odjel, ale kolega právě zaparkoval a odešel, jeho dodávka je pěkně přimáčknutá,“ řekl svědek. Kdyby se někdo pohyboval na malém parkovišti, velmi pravděpodobně by následky byly mnohem horší.

Podle prvních informací na místě zasahují čtyři hasičské sbory. Profesionálům ze stanic Slatina a Lidická pomáhají kolegové z výstaviště a také dobrovolní hasiči z Chrlic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám