Hlavní obsah

Policisté stíhali nadrogovaného řidiče centrem Brna, zastavila jej až zeď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Šestadvacetiletého řidiče mercedesu pronásledovali v Brně policisté poté, co mladík naboural do jiného vozu v ulici Kartouzská. Záhy vyšlo najevo, že byl řidič pod vlivem drog, konkrétně amfetaminu. Oznámila to mluvčí krajské policie Soňa Svobodová.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

Zběsilou jízdu řidiče mercedesu nahlásili policistům lidé poté, co jeho vůz narazil v Kartouzské do osobního auta. Poté mladík pokračoval dál v jízdě a v ulici Zvonařka naboural další vozidlo.

Policisté se snažili nebezpečného řidiče dohonit, ten však nehodlal zastavit. S autem dokonce vlétl na nástupní ostrůvek tramvaje na ulici Plotní, kde naštěstí nebyli v tu chvíli žádní lidé. V téže ulici pak jízdu nedobrovolně ukončil nárazem do zdi domu.

"Řidič si byl patrně vědom následků bezohledné jízdy, z vozidla se dal na útěk. To už jej ale dostihla policejní hlídka a zadržela jej," podotkla Svobodová.

Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní, jiné výsledky však ukázala zkouška na drogy. "Policisté dopravní nehodu vyšetřují a v současné době dokumentují veškeré způsobené škody," dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám