Hlavní obsah

Mladý muž se při oslavě Silvestra utopil v řece, kamarádi se zhroutili

Právo, bed
Otrokovice

Třicetiletý muž se po celonočních oslavách na Nový rok ráno utopil v řece Dřevnici v Otrokovicích. V blízkosti malého splavu, kam se šel projít se svou známou, po údajným rozepřích sám skočil do ledové vody. Jeho přátelé na břehu pátrání hasičů velmi silně prožívali.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Silvestrovské oslavy 2009. Ilustrační foto

Článek

Žena u sebe neměla mobilní telefon a odešla proto přivolat pomoc. Hasiči, kterým byla událost oznámena před půl sedmou, byli na místě do pěti minut a okamžitě na hladinu spustili člun.

„U splavu se snažili najít nebo zachytit tělo pohřešovaného muže. Do pátrání se zapojila také policie a na místo přijela i posádka zdravotnické záchranné služby,“ uvedl krajský mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

Tělo muže bylo podle něj nalezeno asi po hodině pátrání dále po proudu nedaleko místní polikliniky a vytaženo na břeh. Snaha o oživení nebyla úspěšná a lékař už jen mohl konstatovat smrt.

Na místě zásahu se pohybovala čtyřčlenná skupinka kamarádů, která událost velmi silně emočně prožívala. Jeden z hasičů proškolený v poskytování posttraumatické péče měl s nimi velmi nelehkou práci, zvláště kvůli jejich silné podnapilosti. Případ nyní šetří policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám