Hlavní obsah

Pohádal se s manželkou a pak zapálil dům

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychvald

Vlastní dům si v neděli odpoledne zapálil čtyřiačtyřicetiletý muž v Rychvaldě na Karvinsku. Nejprve se pohádal se ženou, pak vzal benzin, rozlil ho po domě a zapálil ho. Při požáru nebyl nikdo zraněn, předběžná škoda je odhadnuta na půl miliónu korun.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Hasiči se o požáru rodinného domu na Lipové ulici dozvěděli po půl druhé odpoledne. Na místo vyrazili profesionální jednotky z Orlové a Bohumína a dobrovolní hasiči z Rychvaldu.

„Muž po hádce se ženou rozlil v prvním patře neobydlené části domu benzin a s jeho pomocí dům zapálil,“ popsala karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková. Potvrdila, že se požár obešel bez zranění.

„Žena sice byla v šoku, ale lékař ji ošetřil a propustil. Muž, který dům zapálil, je momentálně na policejní služebně. Je však opilý, a tak je pravděpodobné, že bude převezen na protialkoholní záchytnou stanici,“ vysvětlila policejní mluvčí.

Podle mluvčího moravskoslezských hasičů Petra Kůdely zasáhl oheň celé podkroví, užívaného jako skladiště. „Zřejmě také vážně poškodil pultovou střechu. Hasiči dostali oheň pod kontrolu během půlhodiny, za další půlhodinu jej zcela uhasili,“ uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám