Hlavní obsah

Dva mrtví při střelbě v Praze, policista s třemi průstřely přežil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Na pražském Spořilově se v sobotu večer střílelo. Dva lidé zemřeli, třetí byl vážně zraněný. Novinkám to potvrdila mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Článek

"Jednoho mladšího muže jsme převezli do vinohradské nemocnice. Jeho stav je kritický. Další dva lidé byli na místě mrtví," uvedla Ernestová.

Policejní mluvčí Eva Miklíková Novinkám řekla, že se událost stala po 19. hodině. Později doplnila, že mrtvými jsou muž a žena. 

Postřeleným je policista, jenž nebyl ve službě a neměl u sebe zbraň. Podrobil se v noci několika operací a ráno byl jeho stav stabilizovaný. "Muž utrpěl tři průstřely, z toho dva byly odoperovány, třetí jeho život neohrožuje," řekla ČTK mluvčí nemocnice Jana Jelínková.

Foto: ČTK

Vyšetřovatelé před domem, v němž se střílelo.

Podle policie do bytu násilím vnikl šestatřicetiletý muž, na místě bylo později nalezeno tělo muže, osmatřicetileté ženy a těžce zraněný jednatřicetiletý muž. Zatím není jasné, zda útočník je mrtev.

Miklíková ale ČTK řekla, že jednou z vyšetřovacích verzí je, že muž, který do bytu vnikl, zastřelil ženu a mladšího muže, a pak střelnou zbraň obrátil proti sobě. Na místě se našla jen jedna zbraň. Byla nařízena balistická expertiza a soudní pitva.

Střílelo se ve druhém patře třípatrového domu. Těla byla přes hodinu vidět na balkóně, než je vyšetřovatelé odnesli dovnitř.

Foto: ČTK

Kriminalisté v bytě v Púchovské ulici

Přestřelky v Praze s oběťmi za 10 let
18. října 2001 - Policisté po přestřelce zastřelili v Praze-Braníku třicetiletého muže a těžce zranili o pět let mladší ženu, která s ním jela v autě. Žena zraněním podlehla.
10. června 2007 - Policisté zastřelili v Litoměřické ulici na Proseku třicetiletého taxikáře Pavla Vopěnku, který podle policie předtím tamtéž napadl ženu. Po příjezdu hlídky městských strážníků dva její příslušníky zbil a odzbrojil a strážníky pak ohrožoval jejich pistolí. Když na místo dorazili státní policisté, obrátil prý zajištěnou zbraň i proti nim. Když neuposlechl výzvy policistů, aby zbraň odložil, policisté ho zastřelili.
27. listopadu 2007 - V ulici U Kanálky na pražských Vinohradech útočník několika výstřely z pistole zabil pětadvacetiletého řidiče vozu Bentley, který pracoval u jedné dceřiné společnosti Sazky. Podle policie se stal omylem obětí vyřizování účtů mezi ruskými a arménskými skupinami.
16. září 2009 - Po přestřelce v pražských Řeporyjích zůstali dva mrtví - jeden mladý kriminalista a jeden recidivista, který měl nastoupit do výkonu trestu.
zdroj: ČTK

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám