Hlavní obsah

Kamión před sebou hrnul miniauto, zastavil jej až kelímek s kávou

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Byla to scéna jak z akčního filmu. Patnáctiletý Plzeňák Tomáš Osvald ji ale zažil na vlastní kůži. Jeho miniautíčko nabral zezadu kamión, aniž by si ho vůbec všiml, a hrnul ho před sebou několik stovek metrů po rušné plzeňské magistrále.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Řidič kamiónu si malého vozítka nevšiml. Ilustrační foto.

Článek

Situaci zachránila až řidičova maminka, která seděla na místě spolujezdce. „Houkla na mně: Stáhni okýnko! A pak z něj vyhodila šálek s kafem na přední sklo nákladního vozu,“ řekl Právu Tomáš. Drama, které se odehrálo v úterý v podvečer, skončilo bez zranění.

Naštěstí nepřevrhli, bylo vlhko, tak to jelo na smyka.
mladý řidič vozu Tomáš Osvald

Všechno začalo za frekventovanou křižovatkou u plzeňské hlavní pošty. „Odbočovali jsme směrem na Lochotín a jeli v pravém pruhu, když se do něj začal řadit kamión. Úplně nás přehlédl, otočil nás o devadesát stupňů a nerušeně jel dál. Nás přitom tlačil před sebou. I když jsme byli bokem ke směru jízdy, tak jsme se naštěstí nepřevrhli, bylo vlhko, tak to jelo na smyka,“ podotkl Tomáš.

Ten zkoušel troubit, ale řidič v kabině na to nijak nereagoval. Zafungoval až zmíněný dobře mířený hod kávou - to už byl kamión i s nechtěnými pasažéry dobrých pět set metrů od místa, kde autíčko nabral, na odbočce k rondelu.

Řídit bude i dál

„Když zastavil, tak jsme nejdříve chvíli křičeli, ale pak to dopadlo v klidu,“ dodal Tomáš, podle něhož i jeho vůz - jednalo se o francouzské vozítko JDM - kuriózní nehodu přežil celkem ve zdraví.

„Od dalšího jezdění mě to určitě neodradí,“ uzavřel Tomáš Osvald. Za volantem mohl sedět díky tomu, že vozy tohoto typu mají maximální rychlost 45 kilometrů v hodině a může je řídit i ten, kdo má průkaz jen na malý motocykl, tedy i patnáctiletí.

Reklama

Výběr článků

Načítám