Hlavní obsah

Žena před brutálním vrahem neutekla, ubodal ji kvůli prostituci

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

K brutální vraždě 37leté družky na ubytovně Permon ve Frýdku-Místku se ve čtvrtek u ostravského krajského soudu přiznal pětačtyřicetiletý Jozef Demeter. Na ženu podle svých slov zaútočil nožem letos 9. dubna při jedné z hádek, během které ji vyčetl, že si přivydělává prostitucí.

Foto: Aleš Honus, Právo

Jozef Demeter, obžalovaný z vraždy družky, u ostravského krajského soudu.

Článek

Vražda je přitom výjimečná mimořádnou brutalitou útoku. Demeter družku napadl na schodišti ve dvanáctém patře hotelového domu a bodal ji po celou dobu, kdy se mu pokoušela utéct o dvě patra níže.

Útok potom pokračoval i v jednom z pokojů, kde se žena pokoušela ukrýt, a pak ještě u výtahu. „Svého jednání zanechal až poté, co upadla na zem a na místě se začali shromažďovat další obyvatelé hotelového domu,“ řekl státní zástupce Jaroslav Kandráč.

Snaha lékařů stála 2,3 miliónu

Žena při útoku utrpěla rozsáhlá poranění po celém těle a o její život bojovali lékaři dvou nemocnic po dobu dvou a půl měsíce. Svým zraněním podlehla 24. června. Marná léčba stála zdravotní pojišťovnu 2,3 miliónu korun. Celou tuto částku chce pojišťovna po obžalovaném vymáhat při hlavním líčení.

Jozef Demeter u soudu řekl, že své družce dlouhou dobu domlouval, aby přestala s prostitucí. „Volal jsem i lidem, kteří ji prodávali a zneužívali. Chtěli ji prodat i do Rakouska, a tak jsem jim pohrozil, že to nahlásím kriminálce,“ řekl Demeter. Jeho úsilí ale bylo marné, ženu od prostituce neodradil.

Najednou jsem cítil chvění v břichu. Sáhl jsem do tašky, vytáhl nůž a začal ji bodat.
obžalovaný Demeter

Na ženu zaútočil 9. dubna ve chvíli, kdy mu řekla, že musí odjet do Ostravy, protože má v zábavní čtvrti ve Stodolní ulici dalšího zákazníka. „Najednou jsem cítil chvění v břichu. Sáhl jsem do tašky, vytáhl nůž a začal ji bodat. Ne že bych si nebyl vědom, co v tu chvíli dělám, ale najednou se mi vypnul mozek,“ popisoval Demeter své pocity při brutálním útoku.

Teprve po několika minutách, kdy už žena ležela na zemi bez známek života, kuchyňský nůž odhodil. „Udržoval jsem ji při životě, než přijela záchranka. Nechápu, proč jsem ji zabil, nikdy jsem neměl v úmyslu něco tak strašného udělat,“ dodal.

Proces bude ve čtvrtek a pátek pokračovat výslechy svědků a soudních znalců. Zatím není jasné, zda pak soudkyně hlavní líčení odročí nebo vyhlásí rozsudek.

Reklama

Výběr článků

Načítám