Hlavní obsah

Policie má podezření, kdo je mrtvá žena z orlické přehrady

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Soudní pitva v pondělí prokázala, že žena nalezená v noci na sobotu v plastové bedně na hladině Orlické přehrady byla zavražděna. Tělo ve značném stádiu rozkladu nalezli rybáři. Jihočeští kriminalisté nyní vyšetřují případ jako vraždu. Totožnost ženy není stále známá. Policie ale prošetřuje, zda nejde o tělo Marcely Sekáčové, za jejíž smrt byl dosud nepravomocně na šest let odsouzen její přítel Vladimír Mikuš.

Článek

Tělo ženy se i přes verdikt dosud nenašlo a Mikuš byl odsouzen za těžké ublížení na zdraví. Pokud testy DNA potvrdí, že jde o Sekáčovou, mohl by být Mikuš souzen za vraždu.

"Vzhledem k tomu, že lidské tělo bylo již ve značném stadiu rozkladu, provedenou soudní pitvou prozatím nebyla zjištěna totožnost ženy. Jihočeští kriminalisté proto čekají na výsledky genetické expertizy. Ty by měli mít policisté k dispozici do 48 hodin," uvedla mluvčí policie Anna Drdová.

Mladí rybáři truhlu nalezli v přehradě u Červené nad Vltavou. „Mladíci si všimli, že přibližně dvacet metrů za bójkou vyplavala plastová truhla. Nasedli na pramici a přitáhli ji ke břehu a nahlédli do ní. Tělo bylo ve značném stádiu rozkladu,“ uvedla mluvčí.

Mrtvoly v letech 1991 až 1993 ukládali do sudů také pachatelé takzvaných orlických vražd. Vrazi rozčtvrcená těla dvou zavražděných podnikatelů uložili do sudů a zalili louhem. Sudy pak zaletovali a vhodili do Orlické přehrady.

Třetí tělo bylo policejními potápěči nalezeno na dně přehrady zabalené do role pletiva. Pětice zločinců byla po dvou letech odsouzena k vysokým trestům vězení, včetně doživotí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám