Hlavní obsah

Tepelná čerpadla vzduch-voda od 15 tisíc korun

Novinky, REVEL, s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stovky čerpadel typu LWR(c)-8kW jsou dnes využívány k vytápění a chlazení objektů a k přípravě teplé vody. Důvodem je kromě ceny a průměrné spotřeby 1000 Kč/měsíc i dotace od státu ve výši 50 tisíc Kč (do roku 2012), kterou za vás dodavatel vyřídí.

Článek

Světovým trendem je rozvoj tepelných čerpadel vzduch-voda. Důvod je cenový (vrty i plošné zemní jímače jsou drahé) i ekologický (proměnlivá teplota vzduchu je normální stav přírody).

Tepelné čerpadlo LWR-8kW je vhodné k radiátorům a umí pouze topit, LWRc-8kW je orientováno k podlahovým systémům, umí topit i chladit a má vestavěný elektrokotel. Při užití radiátorů je nutné počítat se snížením účinnosti zařízení cca o 20 %, maximální výstupní teplota ze zařízení je 60 °C. Vhodné je využití těchto zařízení pro přípravu teplé vody (provozně asi 3 Kč/den) nebo ohřev vody pro bazén či vířivku.

Užití univerzální skříně pro připojení (USP) umožňuje dodatečnou instalaci tepelného čerpadla k jakémukoliv stávajícímu otopnému systému.

Dodavatel (www.revel-pex.com) vám zajistí projekt systému a vyřídí dotaci. Montážní divize společnosti je schopna vám celý systém na klíč dodat, případně se můžete obrátit s žádostí o instalaci na další firmy zaškolené pro SOD Zelená úsporám ve své lokalitě.

Výběr článků

Načítám