Hlavní obsah

Muž chová obří jedovatou stonohu. Krmí ji z ruky a nechává ji po sobě chodit

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestliže máte doma psa nebo kočku, pravděpodobně vám od nich žádné větší nebezpečí nehrozí. Šestadvacetiletý student biologie Neil Cheng Le z Tchaj-wanu se však rozhodl pořídit si místo tradičních mazlíčků jedovatou stonohu obrovskou, kterou krmí z ruky a nechává ji lézt po těle, jak ve videu zveřejnila agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Student biologie si pořídil jako domácího mazlíčka jedovatou stonohu obrovskouVideo: Caters News, AP

 
Článek

Téměř půlmetrová stonožka není žádný drobeček. Stonohy obrovské dorůstají běžně do délky 25 až 30 centimetrů. Když si ji v roce 2014 muž pořizoval, měřila pouze zlomek ze 45 centimetrů, jež má v současnosti.

Na záběrech, které byly minulý týden zveřejněny, je vidět, jak se stonoha prochází po těle muže a oba jsou u toho poměrně klidní, ačkoliv kousnutí stonohy je jedovaté. Nechá se krmit z ruky a dokonce i podrbat za „ušima”.

I když by dospělému člověku neměl jed po kousnutí způsobit smrt, dostaví se nevolnosti a horečka. Takové štěstí většinou nemají drobní savci, ptáci a hmyz, kterými se stonoha živí.

Byt plný nebezpečí

„Chov stonohy není pro každého. Měli by ji chovat pouze lidé, kteří již mají nějaké zkušenosti,” potvrzuje náročnost chovu Cheng Le. Stonoha si dokáže poradit i s 15násobně větším živočichem, proto by si měl mladý student biologie pečlivě vybírat spolubydlící.

Případné zájemce o spoubydlení však muž zklame. „Mám spolubydlícího, který je podobný šílenec jako já a má svoje vlastní jedovaté domácí mazlíčky,” poodhaluje, jak to asi musí v jejich studentském bytě vypadat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám