Hlavní obsah

Doga vyrazila v Brně tramvají na návštěvu k matce, změnu jízdního řádu ale tušit nemohla

Právo, vtk
Brno

Podivuhodný cestující bez doprovodu se minulý týden projížděl tramvají po Brně. Šlo sice o mírnou a přítulnou, ale zároveň poměrně urostlou tibetskou dogu. Přestože se to zdá neuvěřitelné, pes si prostě vyrazil na výlet za svojí matkou. Trasu zná díky svému chovateli perfektně a nebýt všetečných cestujících a změn v jízdním řádu, šťastně by k ní dorazil.

Foto: Profimedia.cz

Tibetská doga. Ilustrační foto.

Článek

„Osamocené zvíře přicestovalo tramvají linky číslo pět na Mendlovo náměstí. Přivolal nás k němu její řidič,“ řekl Právu k události mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Hlídka vyvedla psa bez potíží z vozidla. Na jeho známce našla telefonní číslo na majitele, jehož následně kontaktovala.

Čtyřiapadesátiletý chovatel pak strážníkům řekl, že se mu pes vytrhl v činžovním domě, v němž bydlí v Brně-Zábrdovicích. Uprchlík zamířil na tramvaj, kterou se svým majitelem poměrně často jezdívá. Muž totiž se psem navštěvuje své známé, kteří vlastní fenu – matku psího cestovatele.

Tibetskou dogu zradila nepravidelnost v jízdním řádu. Tramvaj totiž nezajížděla až na Poříčí, jak je zvyklá, ale končila už ve smyčce na Mendlově náměstí. Strážníci usoudili, že k nápravě majitele protentokrát postačí domluva, doplnil Ghanem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám