Hlavní obsah

Devítiletá dívka sedla k pianu na nádraží a všem spadla čelist

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Když začátkem dubna vyrazila devítiletá dívka z Islandu se svou rodinou na výlet do Londýna, nikdo z nich netušil, že si její záběry budou prohlížet lidé po celém světě. Na nádraží totiž holčička usedla k jednomu z pian, která jsou k dispozici veřejnosti a zahrála takovým způsobem Mozartův Turecký pochod, že kolemjdoucí jen zírali. Video s jejím výkonem teď nabídla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Devítiletá dívka zahrála Mozartův Turecký pochodVideo: AP

 
Článek

Improvizované vystoupení se odehrálo na střešní zahradě nad nádražím ve čtvrti Canary Wharf. Školačka Asta Dora Finnsdottir tam zahrála třetí větu klavírní sonáty č. 11 od Wolfganga Amadea Mozarta. Ačkoliv odborník v její interpretaci jistě objeví drobné nedostatky, laická veřejnost byla jejím výkonem fascinována.

Díky projektu Piana na ulici, který vznikl v roce 2008 ve Velké Británii, měl svět možnost poznat už řadu talentovaných neznámých osobností. Výjimkou není ani Česká republika, kde se první piano pod širým nebem objevilo v roce 2013. Tehdy se svým uměním proslavil policista, který zahrál před Filozofickou fakultou Univerzity Karlovy v Praze skladbu River Flows in You od jihokorejského skladatele Yirumy.

Reklama

Výběr článků

Načítám