Hlavní obsah

Dívka měla za život 200 zlomenin. Teď předvedla akrobacii na okraji útesu

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmadvacetiletá Penny Clapcottová z britského Západního Sussexu má velmi křehké kosti, za život si jich zlomila zhruba 200. I přesto se invalidní dívka vydala na vrchol hory Montserrat nedaleko španělské Barcelony a předvedla tam bez jištění neuvěřitelné akrobatické kousky na okraji útesu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jezdí na vozíku, přesto předváděla akrobacii na hraně útesuVideo: Caters News, AP

 
Článek

Dívce, která tráví většinu času v kolečkovém křesle, pomáhal norský balanční artista Eskil Ronningsbakken. Ten ji také na vrchol vynesl na zádech. Ona totiž trpí genetickou poruchou osteogenesis imperfecta (nemoc křehkých kostí) – má velmi  lámavé kosti. Nemoc se projevuje i malým vzrůstem, který se zastaví během dětství, nebo problémy se sluchem.

„Já jsem samozřejmě velmi křehká, takže jsem si nebyla jistá logistikou, jak se dostat nahoru. Ale věděla jsem, že Eskilovi můžu věřit. Cítila jsem neuvěřitelnou pokoru, že jsem byla schopná balancovat na okraji hory. Vůbec jsem neměla strach, byla jsem jen nadšená,“ uvedla pro agenturu Caters News.

Když se Penny narodila, lékaři jí dávali jen pár hodin života. Ona však svůj nepříznivý osud překonala. Kromě akrobacie slavila úspěchy i jako paralympijská plavecká rekordmanka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám