Hlavní obsah

Student ukradl autobus, aby stihl zkoušku

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacetiletý student Le-Aan Adonis z Jihoafrické republiky se rozhodl vzít záležitosti do vlastních rukou poté, co se ráno neobjevil řidič autobusu, který ho měl společně s dalšími studenty odvézt do školy. Žáky totiž čekala důležitá zkouška, a tak Adonis sedl za volant sám. Jenže do cíle nedojel, zastavila ho policie a dostal pokutu.

Foto: eNCA

Le-Aan Adonis

Článek

Adonis a další studenti čekali v pondělí ráno, až je odveze autobus do školy z Betty’s Bay nedaleko Kapského Města do asi 30 kilometrů vzdáleného Hawstonu, kde se nachází jejich škola.

Jenže v půl osmé se stále neobjevil řidič a studenti začali být nervózní, protože je čekala důležitá zkouška, uvedla stanice eNCA News. Adonis našel v autobusu klíče a po dohodě s kamarády se rozhodl, že je odveze sám. Ostatní s tím neměli problém, protože prý věděli, že je dobrý řidič.

Cesta probíhala bez problémů, jenže kousek před školou autobus zastavil dopravní policista a Adonisovi uložil pokutu ve výši 5000 randů (9000 korun), protože neměl povolení řídit veřejný dopravní prostředek. Studenti nicméně zkoušku stihli.

Mladík teď kromě pokuty čelí ještě disciplinárnímu řízení, dostalo se mu však obrovské podpory od veřejnosti a obdržel několik nabídek na bezplatné právní zastupování a také příspěvků na pokutu.

Anketa

Zachoval se podle vás mladík správně, když řídil autobus bez povolení, aby se spolužáky stihl zkoušku?
Ano
80,9 %
Ne
19,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 849 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám