Hlavní obsah

Elton John se nechal napálit. Nevolal mu Putin, ale vtipálci

Novinky, vps

Britský zpěvák Elton John tvrdil, že mu volal ruský prezident Vladimir Putin, aby si s ním promluvil o právech homosexuálů v Rusku. Jenže Kreml to v úterý popřel. A ve středu se ozvali dva ruští vtipálci, kteří tvrdí, že Johnovi volali právě oni.

Foto: Petr Horník, Právo

Britský zpěvák Elton John.

Článek

Elton John řekl o víkendu stanici BBC, že by si rád s Putinem promluvil na téma „směšného“ chování ruských úřadů vůči homosexuálům. Už v úterý na svém účtu na Instagramu uvedl, že se mu to podařilo.

„Děkuji prezidentovi Vladimiru Putinovi za to, že se mi dnes ozval a telefonicky se mnou hovořil,“ oznámil zpěvák na svém účtu na Instagramu. Podrobnosti nesdělil. Hlavě Ruské federace nicméně ještě vzkázal: „Těším se na setkání s vámi, abychom prodiskutovali rovnoprávnost sexuálních menšin v Rusku.“

Jenže se mýlil. Zprávu nejprve popřel Kreml ústy mluvčího ruského prezidenta Dmitrije Peskova. [celá zpráva]

Ten naznačil, že si ze zpěváka někdo vystřelil. A měl pravdu, jak se ukázalo ve středu. Johnovi totiž volala dvojice ruských vtipálků Vladimir Krasnov a Alexej Stoljarov, kteří jsou v Rusku známí jako Vovan a Lexus.

Hráli mluvčího

„Alexej má skvělou angličtinu, tak se představil jako Dmitrij Peskov a překládal náš rozhovor. Já jsem byl Vladimir Putin,“ řekl ve středu Krasnov ruskému bulváru Komsomolskaja pravda. V době telefonátu prý byl zpěvák v nahrávacím studiu.

Krasnov dodal, že si se svým kolegou nemysleli, že by se Putin chtěl v blízké budoucnosti se zpěvákem sejít, ale britská legenda na telefonát čekala, a tak okamžitě uvěřila, že opravdu volá ruský prezident.

Vtipálci se ve středu objevili v pořadu moderátora Ivana Urganta, kde zazněly dvě ukázky z telefonátu. Elton John v nich říkal, že poctěn, že může mluvit s Putinem a dále zaznělo jeho vysvětlení, jak chce jen férové jednání s homosexuální komunitou.

„Jsem hudebník, filantrop a humanista. Nejsem politik, ale rád bych se s prezidentem setkal osobně a probral to s ním tváří v tvář, protože si myslím, že můžeme společně vyřešit spoustu věcí,“ říkal zpěvák během hovoru.

Zástupci Johna se k situaci nevyjádřili, uvedl The Guardian.

Britského zpěváka alespoň může utěšovat, že není zdaleka prvním, kterého ruské duo napálilo. Jsou to totiž známé firmy a legraci si udělali z celé řady celebrit a politiků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám