Hlavní obsah

Medvěd v zoo mlátil 25kilovým balvanem do skla, za nímž stáli lidé

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z medvědů grizzly, které chová zoo v Minneapolis, se v pondělí postaral o pořádné pozdvižení. Ve výběhu popadl zhruba 25kilový balvan a začal jím mlátit do skla dělícího ho od návštěvníků zahrady. Tlusté sklo se mu však rozbít nepodařilo.

Foto: repro StarTribune

Medvěd sklo poškodil, ale tabule zůstala na místě.

Článek

Dva z medvědů se podle svědka Robina Fickera prali, a když skončili, jeden z nich popadl balvan a opakovaně jím praštil do skla, napsal web listu Star Tribune.

Pětivrstvou tabuli sice poškodil, ale sklo zůstalo na místě a „žádné živé bytosti na žádné straně se nic nestalo”, jak situaci okomentoval manažer zoo Tony Fisher. Američan si není jistý, který ze tří medvědů čin provedl, podezírá však téměř dospělého samce jménem Kenai.

„Obvykle se chová jako klaun, dělá hlouposti ve vodě. Nevěděl, co dělá. Prostě se choval jako medvěd,“ dodal Fisher.

Balvany ve výběhu by měly být zabezpečené, aby je medvědi nemohli zvednout, zoo tak teď bude muset vše znova zkontrolovat. Část zahrady, kde bylo poškozeno sklo, navíc bude kvůli opravě uzavřena pro veřejnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám