Hlavní obsah

Polský manželský pár se dva dny radoval, že vyhrál 93 miliónů

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manželský pár z polských Katovic se chlubil svým příbuzným a známým, že vyhrál v loterii Lotto 14 miliónů zlotých (93 miliónů korun). Když si přišli pro svou výhru, ukázalo se, že je jejich tiket falešný. Oba tak skončili na policii, kterou přivolali pracovníci sázkové kanceláře.

Foto: Profimedia.cz

Polští manželé měli za to, že jsou z nich milionáři. Leč k tomu nedošlo. Ilustrační foto

Článek

„Dva dny žili padesátiletí manželé jako v nějakém pohádkovém snu, ze kterého byli však hodně trpce probuzeni,” informoval v pondělí polský deník Fakt, který zároveň popsal okolnosti, za jakých dvojice přišla ke zmíněnému tiketu.

„V sobotu v parku na lavičce nedaleko jejich domu našli zapomenuté noviny, ve kterých se tiket nacházel. Po návratu domů na internetu několikrát za sebou zkontrolovali jeho čísla a nevěřili vlastním očím, že se stali milionáři,” uvedl deník.

Už zapíjeli neuvěřitelné štěstí

Celé rodině, přátelům a známým se následně chlubili s neuvěřitelným štěstím, které je potkalo. Zatajili ale, že tiket našli. Místo toho tvrdili, že trefili všech šest šťastných čísel. Ještě v neděli uspořádali velkou oslavu a v pondělí se přihlásili v katovické pobočce Lotto o výhru.

„Hned poté, co pracovnice kanceláře vložila tiket do zařízení na jeho kontrolu, ukázalo se, že je falešný,” informoval v úterý mluvčí katovické policie Jacek Pytel.

Policie nyní zjišťuje, kdo tiket zfalšoval. Viníkovi hrozí několikaleté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám