Hlavní obsah

Z narozenin šikanovaného chlapce se stala celosvětová událost

Novinky, vps

Kanaďanka Melissa Camusová chtěla svému synovi Odinovi uspořádat k 13. narozeninám úžasnou oslavu. Jenže nikdo z jeho spolužáků nepotvrdil pozvánku. Postěžovala si tak na sociálních sítích, a aniž by to plánovala, zařídila Odinovi oslavu, o jaké se mu ani nesnilo, uvedl server CTV News.

Přání Odinovi k 13. narozeninám poslali děti i dospělí

 
Článek

Odin to ve škole nemá jednoduché. Dle jeho slov ho spolužáci šikanují, protože u něj brzy nastoupila puberta, takže má na obličeji akné a mutuje. A především trpí Aspergerovým syndromem, takže má potíže v komunikaci s ostatními.

„Všichni mě považují za odlišného a nechtějí se se mnou kamarádit,“ řekl Odin.

I tak ale jeho matku překvapilo, když minulý týden nikdo nepotvrdil pozvánku na jeho narozeniny. Postěžovala si tak na Facebooku ve skupině matek z města Peterborough, v němž se synem žije. Myslela si, že by tak Odinovi mohlo přijít alespoň pár esemesek.

Přišly tisíce přání

Její zpráva se ale začala šířit jako lavina a chlapci najednou přáli a vyjadřovali podporu lidé nikoliv z jeho okolí, ale z celého světa. Camusová v televizním rozhovoru uvedla, že po 9000 zprávách je musela přestat počítat, protože to nezvládala. Přání a také dárky dostával dokonce i od politiků, sportovních týmů nebo celebrit. A na jeho oslavu v restauraci s bowlingem, na kterou neměl původně přijít nikdo kromě rodiny, najednou dorazily stovky lidí.

Camusová uvedla, že si podpory od ostatních velmi váží a nechce, aby se teď Odin s někým skamarádil díky výjimečným okolnostem provázejícím jeho narozeniny. Spíš by byla ráda, kdyby si našel cestu k ostatním dětem s Aspergerovým syndromem, které se můžou cítit podobně jako on.

„Doufám, že se teď zlepší vnímání lidí s Aspergerovým syndromem, ať už to jsou děti, nebo dospělí,“ dodala Kanaďanka.

K podobnému případu došlo v únoru na Floridě, kde nikdo nepřišel na oslavu šestých narozenin chlapce jménem Glenn. Jeho matka si taktéž postěžovala na Facebooku a spustila tím vlnu solidarity. Na oslavu do hodiny dorazili cizí lidé a přáli mu, zastavili se třeba i místní hasiči, kteří ho nechali prozkoumat jejich auto. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám