Hlavní obsah

Osmdesátiletý Američan vyhrál skoro osm miliard, odnese si ale „jen“ tři

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Důchod už nemůže být o moc lepší než ten, který si teď bude užívat 80letý Američan Harold Diamond. Ten vyhrál v newyorské loterii doposud nejvyšší cenu - 326 miliónů dolarů, tedy zhruba 7,7 miliardy korun. Vzhledem k tomu, že vybral jednorázové vyplacení místo dlouholeté renty, suma byla pokrácena, a po zdanění si tak odnese 130 miliónů dolarů, tedy přibližně tři miliardy korun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Důchodce vyhrál téměř osm miliard korunVideo: Reuters

 
Článek

Diamond pracoval jako ředitel základní školy a o tom, že by z něj měl být někdy boháč, se mu ani nesnilo. Když si kupoval los loterie Mega Millions, neměl ani tušení, že tiket změní život jeho i všech jeho blízkých. O svou radost se při předání výhry dělil se svou manželkou Carol, která neskrývala dojetí.

„Byl jsem jako opařený. Díval jsem se na čísla a projížděl jsem je tam a zpět. Řekl jsem tedy i Carol, ať je přečte pozpátku. Ona je přečetla a pak jsem to radši kontroloval dál. Je nesmírně těžké uvěřit, že jste vyhráli takovou sumu peněz,“ uvedl penzista.

Výherce amerických loterií má obvykle na výběr okamžitou výplatu, při které ale přijde o část peněz, nebo rentu, která trvá přibližně 20 až 30 let s tím, že je mu však celkově vyplacena výrazně vyšší cena. Diamond vzhledem ke svému věku zvolil logicky okamžitou výplatu a těšil se, že bude moci vzít svou ženu na Havaj, obdarovat svou rodinu a pomoci komunitě, ve které žije.

Reklama

Výběr článků

Načítám