Hlavní obsah

Nejkrásnější Vietnamkou v ČR je Hana Maiová

– Praha • Aktualizováno

Miss Vietnam České republiky se pro rok 2014 stala jednadvacetiletá Hana Maiová pocházející z Ostravy. První vicemiss je Le Ha, třetí skončila Nguyen Thu Trang. Finále soutěže za účasti deseti soutěžících se uskutečnilo v neděli večer v nabitém kulturním sále Dong Do v areálu obchodního centra SAPA v Praze.

Nejkrásnější Vietnamkou v ČR je Hana MaiováVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

Maiová vedle hlavní soutěže vybojovala tři dílčí tituly. Díky malé přehlídce pěti vlastních modelů se stala Miss Talent, odnesla si rovněž šerpy a korunky za Miss Ao Dai (vietnamský kroj) a Miss Fashion. Se 173 centimetry byla nejvyšší ze všech finalistek. Vedle módy se zajímá o jógu, plavání a historii.

Vítězka, které přineslo štěstí číslo čtyři, nejvíce zaujala třináctičlenou porotu, v níž usedli mimo jiné manželka vietnamského velvyslance Pham Ngoc Tram nebo europoslanec Jan Zahradil.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva první vicemis Le Ha, miss Hana Maiová a druhá vicemis Nguyen Ngoc Mai

Finálový večer v češtině i vietnamštině společně moderovali Jakub Železný a 1. vicemiss z této soutěže z roku 2009 Nguyen Thu Trang, jmenovkyně letošní 2. vicemiss.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Finále soutěže Miss Vietnam České Republiky 2014. Hana Maiová druhá zleva s číslem čtyři

Devět dívek z České republiky a jedna ze Slovenska se v programu prokládaném tanečními a hudebními vystoupeními představilo ve čtyřech disciplínách. Prezentovaly své půvaby a dovednosti v tradičním vietnamském kroji, ve večerních šatech z dílny módního návrháře Luďka Hanáka, ve volné disciplíně a při promenádě v plavkách.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Soutěž byla otevřena nejen dívkám žijícím v tuzemsku, mezi finalistkami se objevila i účastnice ze Slovenska a z Německa.

Soutěž Miss Vietnam Česká republika, která je otevřena pro dívky z celé Evropy, se uskutečnila počtvrté. Poprvé byla v roce 2009. Od roku 2010 se koná ve dvouletých intervalech. Společně ji pořádají Svaz Vietnamců v České republice, společnost VIET MEDIA a neziskové organizace INFO-DRÁČEK a Development Worldwide.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám