Hlavní obsah

Pilot změnil trasu a dopřál pasažérům výhled, který se naskytne jednou za život

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pasažéři jednoho ze středečních letů islandských aerolinek si mohli užít neobvyklou vyhlídku. Pilot se totiž rozhodl, že by stálo za to ukázat jim sopku Bárdarbunga, jejíž aktivita v poslední době plní titulky světových médií. Udělal tak krátkou odbočku a sopku obkroužil.

Foto: Stringer, Reuters

Cesta k vulkánu Bardarbunga

Článek

Je běžné, že piloti pasažérům oznamují, co právě mohou spatřit z okénka. Ale aby se pilot komerčního letu odklonil od běžné trasy a nabídl tím cestujícím jedinečný výhled, to už je velmi vzácné.

Foto: repro Twitter Icelandair

Takový výhled měli pasažéři letu společnosti Icelandair

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Lidé na palubě si tak mohli užít pohled na aktivní vulkán, který se běžnému smrtelníkovi jen tak nenaskytne. Na zpoždění vzniklé krátkou změnou trasy si samozřejmě nikdo nestěžoval.

Cestující si podívanou hojně fotili, jeden ze snímků na svém twitterovém účtu zveřejnily i aerolinky Icelandair. Je na něm jasně vidět proud lávy a do výše se zvedající kouř.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Islandská sopka Video: Reuters

Sopka Bárdarbunga se probudila v druhé polovině srpna. Odborníci se obávali, že by mohla ohrozit leteckou dopravu, v posledních dnech byl ale nejvyšší červený stupeň varování snížen na oranžový.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám