Hlavní obsah

Pokoj máš na ulici, a příště si ukliď aneb Otcovské řešení dceřina nepořádku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Američan Craig Schlichenmeyer už měl dost neuklizeného pokoje své sedmnáctileté dcery, a proto sáhl po radikálním řešení. Otec a voják z okrsku Long ve státě Georgia jí jednoduše celý pokoj vystěhoval na příjezdovou cestu před dům a opatřil ho cedulí s nápisem: „Haley, pokoj je přestěhovaný na cestu/Příště si ukliď.”

BEZ KOMENTÁŘE: Otec vystěhoval nepořádné dceři celý její pokoj na ulici

 
Článek

"Už jsem toho prostě měl dost, a tak jsem sebral všechny její věci a nastěhoval je na příjezdovou cestu," řekl Schlichenmeyer zpravodajské stanici WTOC News. Před domem se tak ocitla úhledně naskládaná dívčina postel, stůl, počítač a všechno ostatní.

Pro svou dceru má přitom Haley jinak jen slova chvály. Je to prý vzorná studentka a tím, co udělal, ji nechtěl nijak zostudit. "Jen jsem ji chtěl trochu překvapit a dát jí najevo, že to myslíme vážně, když jí opakujeme, aby si vážila svého pokoje a starala se o něj. Když jí řekneme, aby si uklidila, měla by si uklidit," dodal.

Výchovná lekce

Příběh dala stanice WTOC i na svou stránku na sociální síti, kde už nasbíral tisíce komentářů, které Schlichenmeyera většinou chválí. "Líbí se mi, co jste udělal. Doufejme, že si tuhle lekci z odpovědnosti zapamatuje," napsala například jedna z místních matek.

Jiní ale nechápou, proč si otec k potrestání dcery přivolal televizní stanici.

"Tohle je teď nová soutěž nebo co? Rodiče se snaží navzájem trumfovat? Podobné příběhy jsou čím dál podivnější a horší. Vychovávejte děti, aniž byste se u toho museli dostat do zpravodajství," napsal jeden z komentátorů.

Reagoval tak patrně na případ matky Geny Poolové ze stejné oblasti USA, která přinutila svou dceru Carlie stát na veřejném místě s cedulí, na které byl nápis: "Jsem bezohledná tyranka, a nelituju toho." Chtěla ji tak potrestat, když zjistila, že se její dcera dopouští šikany.

Matka přestala uklízet po svých dětech. Po šesti dnech je přiměla k domácím pracím

Svačiny v pytlících na psí exkrementy, pyramidy špinavých talířů a prádlo na podlaze vydrželi ignorovat a přehlížet rodiče tří dětí. Rodiče z Kanady tak stávkovali šest dnů, než se jim podařilo donutit nepořádné děti k domácím pracím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám