Hlavní obsah

Žralok kladivoun vzal rybáře na kajaku na projížďku

Novinky, vps

Američan Adam Fisk z Floridy je zkušeným rybářem, i přesto se ale najdou situace, které ho dokážou vyvést z míry. Jednu takovou zachytil na videu zveřejněném tento týden. Při rybářské vyjížďce na kajaku natočil moment, kdy měl na háčku kladivouna. Více než třímetrový žralok byl ale nad jeho síly a dvě hodiny ho vozil po moři. Fisk se pak vrátil na pobřeží daleko od místa, z něhož vyjel.

BEZ KOMENTÁŘE: Žralok vozil rybáře po mořiVideo: LiveLeak.com

 
Článek

„Dnes jsem se na jihu Floridy projel na saních – a nemluvím o Santa Clausovi,“ popsal Američan video.

Žralok Fiska táhl velkou rychlostí a místy měl rybář co dělat, aby udržel stabilitu. I tak si však našel několikrát chvilku na to, aby strčil kameru pod vodu, a odhalil tak rychle plující parybu.

„Žralok měl něco přes tři metry. Párkrát na mě zaútočil, když jsem neměl po ruce kameru. Také jsem měl trochu obavy to natáčet. Byl jsem totiž sám, a pokud by se něco stalo, neměl by mi kdo pomoci,“ vysvětloval Fisk v popisu videa.

Rybář dodal, že v jednu chvíli se za jeho kajakem objevil další žralok a asi deset minut ho pronásledoval, což mu situaci zrovna neulehčilo. První žralok strávil na jeho háčku okolo dvou hodin a odtáhl ho několik kilometrů daleko.

Američan neprozradil, zda žraloka nakonec ulovil, ale vzhledem k tomu, že na svém facebookovém profilu se úlovky často chlubí, lze předpokládat, že souboj se mu nepodařilo vyhrát a žralok unikl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám