Hlavní obsah

Krajta v souboji plazů porazila krokodýla a sežrala ho

Novinky, vps

Dramatický souboj plazů se odehrál v neděli u australského jezera Moondarra. Krajta tam zaútočila na asi metr dlouhého krokodýla a začala ho škrtit. Boj o přežití obě zvířata vyčerpal a chvíli to vypadalo, že možná dopadne nerozhodně. Nakonec ale zvítězil had a krokodýla pozřel.

BEZ KOMENTÁŘE: Souboj krokodýla s krajtouVideo: Novinky s využitím Profimedia.cz

 
Článek

Zvířata se střetla brzo ráno. Okolo dvojice se brzo objevila skupinka lidí, která si je začala fotit a natáčet pomocí mobilních telefonů.

„Krokodýl na začátku bojoval, snažil se udržet hlavu nad vodou a přežít. Ale postupně bylo vidět, že jsou oba plazi unavení. Krokodýl se nakonec vzdal, had se na chvíli narovnal, odpočinul si a pak ho začal konzumovat,“ řekla rádiu ABC Tiffany Corlisová, jejíž snímky souboje obletěly celý svět.

Další z očitých svědků Alyce Rosenthalová uvedla, že boj na život a na smrt trval asi pět hodin. Když dorazila na místo činu, vypadalo to, že oba účastníci souboje jsou naprosto vyčerpaní. „Jen tam leželi, měla jsem za to, že čekají na smrt,“ řekla.

„Bylo to neuvěřitelné. Mysleli jsme si, že si had ukousnul příliš velké sousto. Ale nakonec krokodýla sežral. Na konci pak bylo uvnitř hada vidět hřbet krokodýla, nohy a všechno ostatní,“ dodala Corlisová.

Odborník na hady Bryan Fry z univerzity v Queenslandu pro server Brisbane Times uvedl, že tyto případy nejsou tak neobvyklé. Ke krokodýlovi se podle něj na rozdíl od jiných zvířat dokáže had snadněji připlížit, samotné chycení je pak ale nebezpečné.

Kořist od jezera Moondarra podle Frye vystačí hadovi zhruba na měsíc.

Reklama

Související témata:

Související články

Impala skočila přímo do chřtánu krokodýla

Fotografce Rene van der Schyffové se o víkendu v Krugerově národním parku v JAR podařilo zachytit dramatický moment, kdy se impala pokoušela překonat vodní...

Výběr článků

Načítám