Hlavní obsah

Desetiletý chlapec si vyjel autem na projížďku, silničáři tvrdil, že je trpaslík

Desetiletý chlapec byl ve středu brzo ráno v Norsku přistižen za volantem rodinného automobilu, v němž vzal na projížďku i půldruhého roku starou sestru. Policii na příliš mladou posádku upozornil řidič sněžného pluhu. To už měla sourozenecká dvojice za sebou deset až 15 kilometrů jízdy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jízdu vozu s automatickou převodovkou po zasněžené silnici přerušila drobná nehoda. "Požádal o vyvlečení vozidla z příkopu, aby mohli pokračovat v jízdě," řekl zástupce policie ve Vestopplandu na jihu Norska Kai Lyshaugen.

Pluhař však přivolal policii. Chlapec a jeho sestra, která seděla nepřipoutaná na sedadle spolujezdce, nebyli zraněni a usmívali se. "Zdá se, že to udělal z rozmaru. V noci se probudil, i jeho sestra byla vzhůru, tak ji vzal na projížďku," řekl Lyshaugen.

Podle deníku Dagbladet mladý motorista tvrdil, že měli namířeno k babičce, která žije asi 30 kilometrů od jejich domu. Údržbáře silnic Haralda Storsveena chlapec přesvědčoval, že je trpaslík, a proto je tak malý. "Říkal, že sjel ze silnice, když se chtěl otočit, aby se domů vrátil pro řidičský průkaz," řekl Storsveen.

Policie děti doprovodila domů a rodiče požádala, aby příště děti víc hlídali. Incident prý žádnou další dohru mít nebude.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám