Hlavní obsah

Soumrak nudistů v Číně. Nasadí na ně kamery a tlampače

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínské úřady na turistickém ostrově Chaj-nan oznámily, že hodlají tvrdě zakročit proti nudistům. Od odkládání šatstva všechny milovníky naturismu mají odrazovat výzvy z tlampačů, sledovací kamery a policejní hlídky, napsala v pondělí agentura Reuters.

BEZ KOMENTÁŘE: Čínští policisté podnikli zátah na nudisty přímo na plážích

 
Článek

Nudisté, mezi něž v Číně patří především muži středního věku, mohou skončit za mřížemi na pět až deset dní, podle závažnosti svého provinění, upřesnila oficiální tisková agentura Nová Čína.

Pláže kolem pobřežního města San-ja na ostrově Chaj-nan jsou velmi oblíbené u domácích turistů. A i když je nudismus nelegální, shromažďují se tu zcela neoblečení milovníci vody a slunce, jejichž počet místy dosahuje až 500 jedinců.

„Jsou tu děti a starší lidé, nejen ti mladí. Není to hezký pohled. Je opravdu nevhodné, aby tohle viděly děti,“ uvedl pro Reuters jeden z turistů.

„Normální lidé nebudou plavat nebo se opalovat nazí na veřejném místě,“ citovala Nová Čína stranického tajemníka Chaj-nanu Luo Pao-minga. „Tento druh chování se neslučuje s čínskými kulturními tradicemi,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám