Hlavní obsah

Šikanovaná albínka vyhrála soutěž krásy

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmnáctiletá Sarah Wrightová z Velké Británie to v životě neměla jednoduché. Narodila se totiž jako albínka a kvůli své odlišnosti si toho musela od okolí hodně vytrpět. Teď si ale výrazně zvedla sebevědomí a začala věřit ve svou vlastní krásu. Vyhrála totiž alternativní soutěž krásy a získala smlouvu u modelingové agentury.

BEZ KOMENTÁŘE: Alternativní soutěž krásy vyhrála albínka

 
Článek

Sarah, která pochází z malého městečka Whitby na severovýchodě Anglie, se nenarodila jen s bílou pletí a vlasy, ale byla i téměř slepá.

„Lidé říkali mojí mámě, že nebudu moct dělat stejné věci jako ostatní děti. Ale ona je neposlouchala a dodávala mi odvahu, ať se věnuji běžným dětským aktivitám,“ svěřila se dívka ve čtvrtek listu The Daily Mail.

Její zrak se ale během let pomalu zlepšoval. Svému neobvyklému vzhledu nejprve nevěnovala velkou pozornost, vše se změnilo až s příchodem puberty. V tu dobu začala i systematická šikana od spolužáků.

Měla ze života peklo

Když vešla do školní jídelny, házeli po ní hranolky. Při procházkách městem dokonce musela snášet i vrhání kamenů nebo prázdných plechovek. Nevyhnula se jí ani kyberšikana, kdy například na Facebooku našla svou fotku s popiskem „Monstrum“.

Změna přišla poté, co jí kamarádka ukázala, jak se správně líčit. Sarah změnila i účes a její sebevědomí se zvýšilo. Navíc odešla ze školy a začala s přípravkou na vysokou školu. Pak narazila na přihlášku do národní alternativní soutěže krásy. Dlouho váhala, zda se má přihlásit, ale neutuchající podpora její matky jí dodala potřebnou odvahu.

„Když nastal den soutěže a já jsem vystoupila na jeviště, byla jsem strachy bez sebe,“ řekla Sarah. Její obavy se ale rozplynuly po bouřlivém přijetí od publika. Soutěž nakonec vyhrála a kromě titulu si odnesla i kontrakt s modelingovou agenturou.

„Jsem ráda, že jsem těm, co mě šikanovali, ukázala, že se mýlili. Léta mi ze života dělali peklo. Ale určitým způsobem mi pomohli, protože bych se jinak asi nedostala tam, kde jsem teď. Už necítím potřebu skrývat se, místo toho jsem na sebe pyšná,“ dodala dívka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám