Hlavní obsah

Opilá žena spláchla 11 miliónů do záchodu

Novinky, vps

Může se někdo opít tak, aby spláchnul 400 tisíc eur (11 miliónů Kč) do záchodu? Přesně to se prý stalo jedné 63leté Němce z Essenu, která se kvůli tomu dostala až k soudu. Peníze totiž vyhrála v loterii a část z nich si nárokoval její v současnosti už zesnulý manžel.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena, jejíž jméno německá média neuvedla, podle serveru Spiegel Online vyhrála na konci roku 2011 v loterii 1,2 miliónu eur. Polovina peněz připadla jejímu synovi z prvního manželství, o druhou se měla rozdělit se svým manželem.

Němka mu ale peníze dát nechtěla, rozdělení sumy musel nakonec nařídit až soud. Manžel se i přesto svých 280 tisíc eur nedočkal, na řadu proto přišel exekutor. Ani ten však neuspěl, žena totiž tvrdila, že žádné peníze nemá. A vymyslela si k tomu opravdu bizarní historku.

Byla prý frustrovaná z toho, že přijde o peníze a bude opět chudá, a tak vypila čtyři nebo pět lahví šampaňského. Od devíti večer si údajně nic nepamatovala a ráno jen našla dvě roztrhnuté 500eurové bankovky v záchodové míse. Spláchnout jich měla celkem 800.

Takto svůj příběh prezentovala tento měsíc před okresním soudem v Essenu. Její manžel se ho již nedožil, část výhry si ale chtěly nárokovat jako dědictví jeho tři dcery.

Soudce její historku považoval za pochybnou, mohla se podle něj jen snažit zabránit ztrátě peněz. Prokázat, že je nepravdivá, by ale bylo extrémně obtížné. Soud proto nařídil Němce zaplatit pouze vyrovnání ve výši čtyř tisíc eur.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám