Hlavní obsah

Neznámý Čech skoupil sbírku nejtrapnějších voskových figurín na světě

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dům voskových figurín Louis Tussauds v britském městě Great Yarmouth byl léta terčem posměchu. Vystavené modely totiž vůbec nevypadaly jako jejich předlohy, atrakce si proto vysloužila označení „nejhorší voskové figuríny na světě“. Předloni majitelé dům zavřeli a jak před pár dny prozradili, celou sbírku od nich koupil kupec z České republiky, napsal server listu Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Prince Williama i ostatní osobnosti by ve voskových figurínách poznal jen málokdo

 
Článek

Jane Hayesová (83) a její manžel Peter (86) provozovali dům 58 let. Podnikání v roce 2012 ukončili kvůli stáří, nikoliv z důvodu kritiky jejich figurín.

„Konec jsme neplánovali a podnikání nám moc chybí. Ale byli jsme oba nemocní a přišlo nám jako bláznovství pokračovat dál. Nezavřeli jsme kvůli reakcím na naše figuríny, jen už jsme si prostě mysleli, že jsme příliš staří,“ řekla Hayesová.

Manželé se proto přestěhovali z bytu nad jejich muzeem a dům dali do prodeje. Stejný osud čekal i zhruba 150 figurín, které podle vyjádření bývalé majitelky koupil zájemce z ČR. Cena prodeje nebyla stejně jako identita kupce zveřejněna, podle předchozích odhadů by se ale mohlo jednat o částku až 12 tisíc liber (396 tisíc Kč).

„Všechny figuríny se prodaly najednou. Opravdu nevím, jak se ten chlapík jmenoval, ale byl z České republiky a koupil všechno,“ uvedla Angličanka.

Neznámý kupec se tak může chlubit figurínami celebrit, jako jsou Victoria Beckhamová, Kylie Minogue, Rowan Atkinson nebo Michael Jackson. Nechybí ani britská královská rodina nebo Beatles. Najít v nich jejich vzor je ale bez nápovědy někdy opravdu těžké.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám