Hlavní obsah

Newyorští taxikáři nafotili odvážný kalendář

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnoho obyvatel New Yorku si život bez taxíků snad ani neumí představit. Mávání na jedno z tisíců žlutých aut je pro ně každodenní rutinou, která patří k běžnému pohybu po městě. Někteří zdejší řidiči se teď rozhodli svou práci podpořit tím, že nafotili originální kalendář.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Newyorští taxikáři odhalili svá těla v novém kalendářiVideo: Shannon McLaughlin, Reuters

 
Článek

Partneři a fotografové Phil Kirkman a Shannon McLoughlinová vyzvali pomocí inzerátu v novinách newyorské taxikáře, aby zapózovali jako modelové na nový kalendář. Zájemců se přihlásilo jen patnáct, přestože ulicemi města jedí tisíce profesionálních řidičů.

Zatímco několik taxikářů se neváhalo svléknout (alespoň částečně), jiní u svých aut jen vyzývavě nebo vtipně zapózovali. Na každý pád ale vznikl z focení kalendář, který přitáhl pozornost zákazníků i médií. Autoři zatím prodali několik tisíc kusů, zájemců ale stále přibývá.

Tvůrci kalendář nabízejí za necelých 15 dolarů, v přepočtu zhruba 300 korun. Výtěžek hodlají věnovat nadaci podporující rodiny imigrantů. Právě valná většina newyorských taxikářů jsou totiž přistěhovalci. Stejně jako všichni ti, kteří nafotili odvážný kalendář pro rok 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám